Beernem kijkt verder | Digitale informatieborden
594
post-template-default,single,single-post,postid-594,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive

Digitale informatieborden

Digitale informatieborden

Buurgemeente Damme beschikt sinds vorig jaar over 3 digitale elektronische informatieborden, strategisch geplaatst in de woonkernen Sijsele, Moerkerke en Damme. Het doel van deze borden is het verspreiden van boodschappen van algemeen nut, het mee promoten van gemeenschapsversterkende initiatieven binnen de gemeente en het lokaal handelsaanbod beter bekend te maken bij de burger. Het gebruik ervan is voor de gemeente, voor de verenigingen en voor de lokale handelaars en ondernemers gratis. Uiteraard is een gebruiksreglement opgemaakt, in het bijzonder voor de commerciële boodschappen.

Voor de moderne uitstraling van onze gemeente die recent ook meer en meer het digitale pad opgaat lijkt mij het plaatsen van dergelijke informatieborden een mooie aanvulling. Zulke borden zijn natuurlijk niet gratis en de gemeente Damme ontving voor de plaatsing in 2014 een subsidie van het Agentschap Ondernemen van de Vlaamse overheid van 30% van de prijs. Gezien de evoluties in de digitale wereld is het aannemelijk dat de huidige aanschafprijs een dergelijke subsidie misschien zelfs niet meer nodig maakt. Plaatsing kan strategisch gebeuren in de kernen van Oedelem, Beernem en Sint-Joris bij voorkeur op plaatsen die goed zichtbaar zijn, waar veel volk (traag) voorbij passeert, maar die toch de verkeersveiligheid niet in gedrang brengen.

Kan de gemeente de plaatsing van dergelijke digitale informatieborden misschien overwegen?

Dit idee is van
Wouter De Corte
Geen reacties

Geef een reactie