Beernem kijkt verder | Info
76
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-76,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive

Info

Inspraakproject Beernemnaren

Beernem kijkt verder is een initiatief van N-VA Beernem. Het heeft als doel zoveel mogelijk mensen te betrekken bij het ontwikkelen van een langetermijnvisie voor de gemeente.
N-VA Beernem, dat deel uitmaakt van het gemeentebestuur en dus mee het dagelijks beleid bepaalt, gelooft dat de gemeente ambitie moet tonen voor de toekomst: denken-durven-dromen. Het ziet het inspraakproject niet als een vrijblijvende denkoefening, maar als een aanzet tot concrete initiatieven, kaderend in het opzet denken-durven-doen.

Beernem0%
Oedelem0%
Sint-Joris0%
Om Groot-Beernem een boost te geven

Eerste schepen Gijs Degrande: ‘ Een dergelijk project kan Groot-Beernem een boost geven: wij willen de bevolking uitnodigen om voluit te dromen over hun woonomgeving, maar ook om heel concrete ideeën en visies te formuleren. We geloven dat Beernemnaren heel wat inspiratie hebben; als inwoners van de gemeente zijn ze ervaringsdeskundigen als het gaat over het inschatten van de sterktes en de noden van hun leefomgeving. Het zou jammer zijn niets te doen met die kennis en betrokkenheid. We zijn ambitieus: we willen het ontstaan van een nieuw en dynamisch netwerk stimuleren en mensen samenbrengen rond bepaalde thema’s. ’

Creatief concept

Beernem Kijkt Verder vertrekt daarbij niet van gedoodverfde categorieën als ‘cultuur’, ‘sport’, ‘mobiliteit’, maar kiest voor een creatief concept dat uitgaat van het thema ‘verder kijken’. En dat mag gerust in verschillende betekenissen opgevat worden: verder kijken in de tijd, openstaan voor creativiteit…
De inspraakcampagne is gebruiksvriendelijk en ludiek vormgegeven, vertrekkend van kleurige geometrische figuren die door ze samen te brengen betekenis krijgen. Dat is symbolisch: elke kleur telt mee, het project wordt interessanter als het breed gedragen is. Gestreefd wordt naar een dicht beplant ideeënbos van vele visies.

Praktisch

Je kent iemand met goede ideeën, maar die communiceert liever op papier? Om zoveel mogelijk mensen te bereiken staan er ook ideeënbussen in de verschillende deelgemeenten.
Naast de ideeënbus aan de Beernem Kijkt Verder-caravan, zijn er bussen op volgende adressen: Bruggestraat 52 (Oedelem) , H. d’Ydewallestraat 60 (Beernem), Hommels 4 (Sint-Joris), Tinhoutstraat 73 (Oostveld). Vertel het verder!