Beernem kijkt verder | Telefoonkring voor senioren
526
post-template-default,single,single-post,postid-526,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive

Telefoonkring voor senioren

Telefoonkring voor senioren

Een telefoonkring kan sociale contacten stimuleren, eenzaamheid tegen gaan en het veiligheidsgevoel bij ouderen bevorderen. Vrijwilligers bellen in een beurtrol regelmatig senioren regelmatig op, horen hoe het ermee gaat en houden een gesprekje met de opgebelde persoon. Wanneer iemand de telefoon niet opneemt kan de vrijwilliger een contactpersoon (kinderen, familie, buren,…) inlichten zodat ze kunnen nagaan of er iets fout is gelopen.

Dit idee is van
Els
1Reactie
  • Katinka Van Belle
    Geplaatst op 16:52h, 23 oktober Beantwoorden

    Bewoners van Sint-Amandus die doodvallen bij het verlaten van de site, overlijden bij opname, onder de trein springen of zich ophangen in het Bulskampveld, we horen er regelmatig van, maar laten het maar zo. Dit alles komt in universitaire ziekenhuizen en behandelcentra nauwelijks voor. De patiënten worden er uitgebreid onderzocht en bloed- en andere testen brengen meestal een resem metabolische, cardiovasculaire, immunologische en neurologische problemen aan het licht, die snel worden geremedieerd. De povere levensverwachting van de psychiatrische patiënten, die in onze contreien sinds 1875 niet toenam, integendeel, kan bij gedegen en doorgedreven medische en wetenschappelijk verantwoorde behandeling drastisch toenemen en het onbeschrijfelijke lijden kan zo worden verlicht. Ik pleit dan ook voor een medisch en wetenschappelijk verantwoorde behandeling voor elke bewoner van Beernem, óók die van Sint-Amandus.

Geef een reactie